Böcker

bilder bok, barnbok, lilla draken

BTJs Maria Nestorzon skriver bland annat ”…Har man stött på alltför många illvilligt eldsprutande drakar i sina dar kan denna färgglada trio fungera som avväpnande motvikt….både text och bild förmedlas med glimten i ögat…” (2011)

Hallandspostens Tina Filipsson Korkeasalo skriver: ”Det kryllar av böcker och tv-program med stora klumpedunsar. Alltså har Christina Wagner träffat helt rätt i tid med sin ”Lilla draken från ont i magen”. Hemma ville fyraåringen läsa boken varje kväll i en vecka och lärde sig snabbt historien. Det enkla och tydliga språket fångar barnens uppmärksamhet. Finurliga smådetaljer lockar till fniss och igenkänningsfaktorn är total när Lilla draken får en tatuering av doktorn efter avklarat besök. Det är en mysig bok, men tyvärr kan det nog bli svårt för Lilla draken att sticka ut i barnboksfloden.” (2011)

Bloggaren Den blomstrande förskolan skriver: ”En fantastiskt fint skriven bok med underbara bilder till. Detta är modernt genustänkande, en barnbok som tilltalar flickor och pojkar, med drakar i underbara färger. Skall ni ge bort en barnbok i present till barn mellan 3-6 år så är denna bok ett fantastiskt alternativ som jag efter att ha läst, varmt kan rekommendera. (2011)

bilder bok, barnbok, lilla drakenBTJs Maria Nestorzon skriver ”…Sensmoralen; att något eller någon som ter sig udda och annorlunda kan bli till vana och vänskap om du själv vågar vidga dina vyer…För att sammanfatta det hela är andra boken om Lilla draken en mix av realistisk surrealism kryddad med respekt och en skopa badvett…” (2012)